Shiatsu

Shiatsu is een Japans woord dat gevormd wordt door shi=vingers en atsu=druk; wat dus letterlijk betekent druk door de vingers.

Shiatsu is acupressuur. Dit betekent dat vingers, handen, ellebogen en knieën gebruikt worden om druk uit te oefenen op specifieke punten (tsubo in Japans) of op energetische kanalen (meridianen). Het is een techniek die men kan vergelijken met acupunctuur, maar zonder de naalden. Tijdens een sessie wordt geprobeerd het natuurlijk evenwicht in het lichaam te herstellen. Het eerste effect is ontspanning, relaxatie. Shiatsu wordt gegeven aan een persoon gekleed in soepele kledij die ligt op een futon (matras op de grond).

Elke sessie is anders omdat deze techniek zich aanpast aan de specifieke behoeften van de klant. De frequentie voor het krijgen van een Shiatsu hangt af van persoon tot persoon en ook van de eventuele klachten. Na de sessie praten we hier natuurlijk over. Als Shiatsu-beoefenaar stel ik geen diagnose van fysieke, psychische of acute aandoeningen. Het is aan een arts of een gekwalificeerde persoon dit te doen. In geval van een ernstige aandoening, raadpleeg dan een arts. Shiatsu kan een aanvulling zijn bij een medische behandeling.

Ik stel een Shiatsu-sessie voor van 1 uur of 1 uur 30. Ik behandel u met hartelijkheid en respect. Een eerste sessie kan langer duren dan één uur omdat ik de tijd wil nemen om uw antecedenten te kennen. Voorzie soepele en comfortabele kledij (bijvoorbeeld een jogging).

Prijs voor een sessie van één uur:       60 € BTW inbegrepen.
Prijs voor een sessie van één uur dertig :  80 € BTW inbegrepen.

Een afspraak dient minstens 24 uur op voorhand afgezegd te worden, niet tijdig afgezegde afspraken kunnen in rekening gebracht worden.

 Shiatsu kan helpen voor volgende klachten: Vermoeidheid, Stress, Migraine, Rugpijn, Nekpijn, Schouderpijn, Burn-Out, Slaapstoornissen, Constipatie, Angsten, Moeilijke vertering, Misselijkheid, Depressie, Zweten, Fibromyalgie, Astma, Emotionele problemen, etc.

Het is mogelijk dat u na een Shiatsu koud of warm heeft of dat u zich moe voelt. Dit is normaal, het is een reactie op de behandeling. Elke persoon is uniek en kan dus anders reageren. Shiatsu is voor iedereen: kinderen, volwassenen, zwangere vrouwen, oudere personen, iedereen kan baat hebben bij Shiatsu!

Ik ben een erkend lid van de Belgische Shiatsu Federatie.

Belgische Shiatsu Federatie - Fédération Belge de Shiatsu